Oldies are goldies! 🌟

_20161117_220522.JPG

Det är något alldeles extra speciellt med äldre hundar, seniorer 😍

Jag möter många seniorhundar på sheltret i Barcelona och bara genom att beskåda dem vet en att de har så många fantastiska historier i bagaget. Jag blir så nyfiken och skulle vilja sitta och “lyssna” på dem i all oändlighet.
Just nu bor Amadeus hos oss, han är en ca 10 år gammal labradormix.
En otroligt snäll herre som faktiskt har en väldigt tragisk bakgrund. Det kan man knappt tro med all den positivitet han utstrålar, jag blir imponerad varje dag av hans gnista 🌟 Han har tidigare suttit instängd i en källare i en bur största delen av sin livsstart och senare spenderat åratal på sheltret. Nu är han som pånyttfödd! Springer, busar och erbjuder kärlek i omättade mängder i form av att alltid vilja vara till lags och vara nära till hands. Lojal till tusen! Och så älskar han att gosa och kela 😊 Han är pigg och nyfiken och lever efter mottot, åldern är bara en siffra 😉 Ja det är vad jag tror i alla fall!
Snart utökas familjen hos oss med ytterligare en senior 😱😊😍 Jag har lärt känna henne under de senaste 6 månaderna och kände tillhörighet till henne från första stund. Hon dumpades på sheltret i maj månad av sin första och enda ägare. Till honom kom hon som valp och hade nu hunnit bli 14 år. I 14 år hade de levt tillsammans och nu skulle hon bli ensam. Hon kände sig verkligen ensammast i världen och jag har full förståelse. Det va en hemsk första tid för henne, men hon lärde sig acceptera situationen med tiden. Just då önskade jag att jag kunde uttrycka mig till henne så att hon förstod att jag tänker älska henne från och med nu till FÖR ALLTID. Jag ville att hon skulle veta att så fort det blir grönt för henne ska hon få komma till sin nya trygga hamn. Till någon som ALDRIG NÅGONSIN kommer svika henne. Imorgon startar hennes nya liv 💪 Det är aldrig för sent att rädda någon som vill bli räddad, oavsett deras ålder tex 💕

Genom att adoptera en senior räddar du inte enbart just den individen och ger hen mycket mer än ett bättre liv.
Genom att adoptera en senior kan du rädda hen från en tragisk död i ensamhet, jag tycker inte att någon ska behöva dö ensam och oälskad.. Jag tror ni håller med?!
Det finns flera fördelar med att adoptera en äldre hund och det kan skilja sig mycket från att adoptera en valp eller unghund om en tänker jämföra. Allt beroende på vad man söker och vad som matchar bäst men det är som om seniorhundarna går runt med en skylt på sig där det står skrivet TACKSAM. De har ofta fått uppleva den inte alls så graciösa och omtänksamma sidan med människor och ändå, trots allt, så överger de aldrig oss!
Jag ser äldre hundar som ett fantastiskt tillskott i tex familjer där det finns en yngre hund som kan behöva en god förebild och läromästare (vem behöver inte det?😉 😊)
Med det sagt betyder det INTE att hela fostringsansvaret ska läggas på den erfarna hunden!

Andra stora ➕ är att seniorerna sällan behöver särskild träning för rumsrenhet och att för att kunna vara ensamma hemma. Dessutom är soffdagar ofta högre prioriterat än långa vandringar i bergen o.s.v. vilket passar de tvåbenta som gillar soffhäng framför tv:n i sällskap av en lurventuss ypperligt! 😁 😍

Många har svårt att läsa av valpar och behöver lång tid för att lära sig vilka de är som individer. På seniorer passar ordspråket “what you see is what you get” bra in tycker jag  😊

Trots att de, med hänsyn till ålder och mogenhet, har distans till valpar så försvinner aldrig deras barnasinne, de bjuder ofta på skratt och roliga påhitt 😂 Så det blir inga långrandiga dagar inte!

Det är inte bara så att du berikar ditt eget liv genom att adoptera en seniorhund, du ger också hunden en chans att njuta sina sista år, som alla (g)oldies borde få!

🌟 Adopt don’t shop 🌟

(Under fliken “Special Stars” hittar ni några av våra seniorer 😊 😍 Dock finns inte alla upplagda där än, så vid intresse maila oss med förfrågan så vi kan föreslå och matcha lämplig hund).

_20161117_220422.JPG

/Alexandra Pålsson

Advertisements

One thought on “Oldies are goldies! 🌟

  1. Iréne Friberg November 28, 2016 / 3:35 pm

    En absolut förtjusande bild med väldigt passande rubrik! Håller med om att det i mångt och mycket är en fördel med äldre hund. Jag tog över en 9-åring och fick ett antal UNDERBARA år med honom. Skulle gärna göra om det och kanske gör det om ödet vill. Så var det förra gången och kan ju hända igen för undrens tid är inte över, som det så vackert heter. 🙂

    Lycka till med seniorerna!

    Mvh,
    Iréne Friberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s