<3 HEM <3

Ett vĂ€ldigt viktigt projekt som pĂ„gĂ„r för Jahira Dog Project’s verksamhet Ă€r David Gustavssons fotosamling av vĂ„ra shelterhundar. David har rest till sheltret med oss och förevigat sin upplevelse i bild, och dessa makalöst vackra, ömsom sorgliga ömsom hoppfulla objekt ligger till grund för hans fotoutstĂ€llning “HEM” och visar hundarna i sin nuvarande hemmiljö, sheltret. MĂ„nga utav hundarna pĂ„ bild Ă€r adopterade och lever i Sverige idag, och flera av dem var med pĂ„ hundkalaset. Deras mĂ€nniskor berĂ€ttade hur konstigt det kĂ€ndes att fĂ„ se sin ögonsten pĂ„ denna plats, mitt ibland sin avföring pĂ„ den oförlĂ„tande betongen i en fĂ€ngelseliknande struktur, men bilderna visar ocksĂ„ glĂ€dje, för de allra flesta hundar gör det mesta och bĂ€sta av vad de har. De skaffar kamrater, leker och kelar nĂ€r tillfĂ€lle ges, och har kĂ€rlek att dela med sig av i överflöd. Jag köpte pĂ„ mig en hel del bilder sjĂ€lv faktiskt, för Ă€ven om denna verklighet Ă€ndĂ„ möter mig nĂ„gra dagar i varje mĂ„nad sĂ„ betyder den sĂ„ mycket mer för mig Ă€n den kassa och karga ytan, och det vill jag gĂ€rna omges utav!
David sÀljer alltsÄ bilderna och planerar att göra en större utstÀllning efter fler resor, och kanske Àven en fotobok. Alla intÀkter frÄn bilderna gÄr direkt till detta projekt och ger en ovÀrderlig skjuts ut till allmÀnheten för vÄra Àlskade, annars bortglömda, hundar. För mer info om projektet HEM, kontakta Alexandra Ortega ( Dogs of Pegasus) eller David Gustavsson pÄ Facebook.

Titta pĂ„ fler bilder frĂ„n kalaset hĂ€r nedan! 😀

Text: Alexandra Ortega

/ Alexandra PĂ„lsson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s