Kurs och en ny adopterad pingla! 

Godmorgon hälsar vi denna soliga söndag från Tranemo! Känns som det var dags för en snabb uppdatering om Nora, som dels har fått ny kompis som hon verkligen tycker om! 

Så till att börja med så ska jag presentera en fantastiskt dam vid namn Tranquila, hon kom till Sverige för en vecka sedan och är hela 8 år.  Hon bor nu i Skåne med mig(Johanna) , Nora och min mamma och ska stanna här föralltid. 

Tranquila är en lugn, sansad och en väldigt klok hund med mycket pondus, det finns vissa små osäkerheter men det kan man ju förstå eftersom allt här är nytt för henne, men hade hon själv fått välja hade hon bara myst hela dagarna.😄🐶

Nu är vi faktiskt på socialiseringskurs i Tranemo hos Alexandra ortega ( Dogs of Pegasus) och Tranquila håller på att somna intill mig här i gräsmattan haha, men vi avrundade promenaden som de andra är på just nu eftersom Tranquilas kondition inte är på topp och hon är trots allt lite äldre och behöver ha lite energi till resten utav dagen. Hon behöver egetligen inte gå någon kurs men det skadar inte att ändå ta en kurs med sin hund för vi människor behöver det ibland mer än hunden.

Nora som varit/är en osäker hund behöver dock denna kursen och herregud vad hon har chockat oss! 

Hemma vid med oss som hon känner är hon för det mesta glad, framåt, busig, avslappnad och nyfiken men bland främlingar drar hon sig gärna undan. 

Under promenaden igår på kursen så var hon till en början osäker och stressad då hon ibland får panik när någon promenerar bakom henne, efter ca 30-45 minuter på promenaden så blev hon mer och mer avslappnad, efter ca 1 timme njöt hon till 100% utav denna underbara miljö med skog och sjöar.

När vi sedan kom tillbaka var det dags för övningar, vi skulle byta hund med varandra och gå runt lite, till min stora förvåning efter en kort stund så gick Nora avslappnad i lugn och i fin takt med en främling utan att få panik och försöka slita sig lossna och fly, detta var ett enormt framsteg för Nora och för oss. 

Jag var så stolt över henne och hennes enorma framsteg, hon förvånar oss varje dag och det bara fortsätter. 

Nu väntar jag och Tranquila på de andra för att fortsätta dag 2 på kursen, dels måste jag säga att denna kursen är otroligt givande som hundägare, helt fantastiskt!

Pssst kolla hur fint det är, en mer lugn och avslappnade miljö än detta finns nog inte!

kram och voff så hörs vi snart igen! /Johanna,Nora och Tranquila 🐶❤️

  
    
    
    
    
 

Advertisements

One thought on “Kurs och en ny adopterad pingla! 

  1. Kerstin Modéen October 1, 2015 / 4:11 pm

    Roligt och fint att läsa om..!! ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s