Glädjen och läran av att vara jourhem 

Den fina stora svarta hunden Edit (före detta Morla) , har fått sitt föralltid hem!

Jag, min mamma och vår hund Nora tog hem Edit med glädje, vi var jourhem i ca 2 veckor.  Vad jag inte visste var hur mycket den fina damen Edit hade att lära mig. Hennes lugn gjorde att man föll för henne direkt och hennes lugn smittade av sig. Blicken hon gav en talade om att hon är klok, nyfiken , lite osäker och vädligt kärleksfull .

I början var hon lite osäker på vad hon fick och inte fick lov att göra som att till exempel lägga sig på mattan i vardagsrummet. Efter ett tag när vi visade att det var okej och det fick vara hennes plats så blev hon säkrare och säkrare då hon kände sig trygg där och då blev hon även sakta men säkert tryggare i sig själv. En sak som alltid är viktig är att från första stund visa vilka regler och gränser som gäller och vara konsekvent och tydlig med dem. Hunden ska inte behöva gissa sig fram utan kunna räkna med och känna sig trygg i din guidning.

Hon var lite försiktig men samtidigt väldigt nyfiken , precis som Nora. Nora är väldigt reserverad men vill samtidigt så mycket. Trots mycket olikheter fanns det samtidigt stora likheter i deras personligheter.

Vi började gå till hundrastgården för att se hur de är med varandra. Nora tog små steg som till slut blev ett enormt framsteg. HON tog initiativet att leka med Edit som blev ganska osäker men  till slut så vågade Edit slappna av i rastgården och galoppera runt, hon såg så lycklig och busig ut. Därefter det var det full rulle hela tiden! 😀

Edit började vågade mer och visa mer vem hon är bakom osäkerheten och det gick väldigt snabbt.

Man märkte snabbt och tydligt att Edit och Nora hade inverkan på varandra vilket resulterade i att de båda gjorde stora framsteg på kort tid. Att få vara med och se en sådan snabb och helt fantastiskt utveckling från osäkerhet till självfortoende var så underbart och värmde i hjärtat .

Sedan kom dagen då Edit skulle få sitt nya hem På ett ställe där hon hör hemma till 100% , då hon blev totalt lycklig varje gång hon såg en liten hund och älskar att rulla sig i gräset så kunde inte det slutat mer perfekt. För i hennes nya hem har hon en bestämd och lugn flockledare som har två mindre hundar sedan tidigare och en liten trädgård 🙂

Edits liv har bara börjat men resan på ett liv i misär har avslutats.

Denna vackra lugna hund lärde mig mycket! Kvinnan som nu har Edit är lyckligt lottad och Edit kommer älska sitt nya liv till fullo.

Här ser ni lite bilder från dagarna i hundrastgården och hennes sista dag hos oss. Visst kändes det tomt, men att veta hur bra hon kommer få det/har det med sina två små kompisar och sin flockledare ger ett leende på läpparna och värmer ens hjärta.

Denna historia kunde inte slutat bättre och lyckligare!

Pssst, bilden där Nora sitter på Edit är under miljöträning bland höga ljud, musik , andra hundar och mycket folk. Edit klarade det utmärkt och efter en stund la hon sig ner och var helt avslappnad. Nora hade lite svårt att slappna av men kände sig tryggare när hon fick luta sig mot Edit (läs sitta PÅ, haha) , vilket Edit var helt ok med.

Kram och voff från Johanna och Nora 😄🐶


  
  
  
  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s