NYTT! SPECIAL STAR PROGRAM!!!

Då är det dags att lansera vårt rykande nya projekt som vi kallar för SPECIAL STAR PROGRAM!!! Vi har valt ut ett antal “special stars” som av en eller annan anledning kommer att bli kvar och sluta sina dagar på sheltret om inte vi på Jahira Dog Project tar dem därifrån. Det handlar om hundar som har åldern, utseendet eller sin karaktär emot sig och som ingen i Spanien vill ha. Vi tycker att det är bedrövligt och en skam att dessa underbara hundar är så förbisedda som de är, bara för att de inte längre är unga eller vad gemene man anser vara “vackra” eller passar in i någons högst personliga uppfattning om vad en hund “borde” vara. Så vi tänker slå ett extra STORT och PAMPIGT slag för dessa bortglömda stjärnor och göra en extra insats för att det äntligen ska bli deras tur att få komma HEM. En hund ska inte behöva bli till tack vare människans ansvarslöshet och sedan lämnas vind för våg åt ett öde i ren misär… Om ni håller med om detta – läs vidare!! 🙂 Vi har kommit överens med sheltret om att få köpa ut vissa hundar billigare, och vissa hundar får vi gratis. Allt vi behöver täcka är deras resekostnader, TROTS att även dessa hundar är chippade, vaccinerade, avmaskade, antiparasitbehandlade, kastrerade, blodtestade med godkända resultat och har EU pass. Vi gör helt enkelt så här för att göra det lättare för just dessa “speciella stjärnor” att bli adopterade. Vår förfrågan och vårt erbjudande blir då följande: * Vi söker donationer ämnade för att få hem våra *special stars*. För 1000 kr är alla kostnader täckta och för 500 kr är vi halvvägs där. * Den som kan tänka sig att öppna sin dörr för en av våra *special stars* FÅR HUNDEN GRATIS!!! På så vis kan den som själv inte har möjlighet att adoptera ändå hjälpa till med en adoption och se till att en hund äntligen får komma hem. Det är också en fin present att ge bort och är ett väldigt konkret sätt att hjälpa och göra en enorm skillnad för en stackars hund i nöd. Och för den som inte har råd med adoptionsavgiften men har en varm och kärleksfull plats att erbjuda i sitt hem så är det här definitivt ett väldigt aktivt sätt att ge en behövande hund en plats att få njuta av sitt nya liv. Vill du vara en del av det här projektet? Maila till jahiradogproject@live.com och ange SPECIAL STAR i ämnesraden, och berätta för oss om du kan erbjuda ett bidrag (oavsett storlek) eller ett hem åt någon av våra GRATIS hundar (eller både och :)), så ska ni få alla detaljer om hur det går till. Dessa hundar är våra utvalda SPECIAL STARS:

1. CACTUS Cactus är en spinkig liten ängel full av liv, lek och bus, men som helt enkelt inte har blivit vald av någon. Han anlände till sheltret i bedrövligt skick, full av sår och tro det eller ej – ännu magrare – men han har läkt ihop och vill nu bara dela med sig av sin livslust och kärlek. Cactus är bara 7 år och har många år kvar att få njuta av, om någon bara kunde öppna sin dörr för honom. Han vill inget hellre än att få komma ut i vida världen och lukta på blommorna, och istället är han fast i betongen. Hans chanser till adoption är mycket dåliga i Spanien och vi är hans enda hopp.

cactus3 cactus2 cactus cactus5

2. SANDRITA

‘Sandrita är sannerligen en mycket speciell stjärna. Hon tar inte för sig när de får besök av potentiella adoptörer på sheltret och därför sitter hon där än. Sandrita funkar jättebra med andra hundar, stora som små, men behöver hjälp på traven av en lugn och stabil person för att kunna lita på människor igen. Sandrita behöver en ledare som inte sviker henne ens när hon vill bestämma själv, för än så länge har ingen visat henne vägen. Tar man det bara lugnt med henne kommer hon snart att visa sig från sin allra bästa sida och man har fått en trogen vän för livet.

sandrita5 sandrita2 sandrita sandrita3

3. FALINA

Falina är precis så fantastisk som hon ser ut; glad, snäll, atletisk, energisk, lyhörd och tillgiven. Hon vill inget hellre än att få komma ut på äventyr och uppleva hur världen luktar, ser ut och känns. Falinas kännetecken är hennes speciella ögon. Du har säkert sett hundar med ett brunt öga och ett blått, men har du någonsin sett en hund med ett brunt och ett honungsfärgat? Det har Falina. Egentligen är hon en lättadopterad hund, för hon kan gå i koppel, funkar med andra hundar och katter och är skötsam. Men bland 300 andra hundar är det svårt att sticka ut, och Falina har inte lyckats och blir nu 6 år i år. Däremot tror vi starkt på ett nytt liv för henne här i Sverige!

falina5 falina6 falina falina2 falina3 falina4

4. CHICLE “Chicle” betyder “tuggummi” på spanska, och Chicle fick sitt namn utav att han anlände till sheltret med ett tuggummi fastklistrat på ena skinkan. Ja, ibland tryter fantasin efter att ha namngivit så många hundar genom åren 🙂 ! Chicle är snäll, lyhörd och lydig. Han kan gå fint i koppel och funkar bra med både hundar och katter. Han skulle älska att få komma ut på långa promenader men i hans nuvarande situation är det dessvärre en omöjlighet. Chicle skulle passa utmärkt som sällskap och vandringspolare åt någon lugn och aktiv person, och skulle säkerligen anpassa sig bra till de allra flesta livsstilar och miljöer. Men än så länge är Chicles chanser till adoption små, och han har väntat och väntat i två år redan.

chicle chicle2 chicle3 chicle4 chicle5

5. PRISCILLA Priscilla kom till sheltret ihop med Pacino och hämtades på vad som ofta kallas för “killing station”, vilket är ett kommunalt hundhägn som gasar ihjäl hundar. Både Priscilla och Pacino var väldigt blyga av sig i början men det är de inte längre. Priscilla är väldigt social och glad och har lite mer driv än Pacino, vilket gör att hon inte funkar lika bra med katter som han. Hon är dock väldigt kärleksfull och tillgiven och gillar att busa och ha kul! Priscilla funkar väldigt bra med andra hundar också och skulle passa in i de allra flesta miljöer. Hon är som en frisk fläkt med mycket humor!

loba loba3 loba4

Advertisements

2 thoughts on “NYTT! SPECIAL STAR PROGRAM!!!

 1. Caroline brandt February 27, 2015 / 9:24 pm

  Hej! Är jätte intresserad av att hjälpa till med att ta hand om en av dessa hundar. Mitt hjärta föll för Tarraco. Har stor vana av hundar och ger mer än gärna min hjälp.

  Med vänlig hälsning,
  Caroline Brandt

  • jahiradogproject April 2, 2015 / 5:47 pm

   Hejsan! Vi mailar vidare så ska vi allt kunna hitta rätt hund för just er! 🙂
   Mvh, Alex Ortega

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s