NU KAN DU BLI FADDER!!! :)

Alla Hjärtans Dag närmar sig med stormsteg, så vi tänkte; varför inte ta en komersiell bemärkelsedag som trots allt firar kärleken, och göra den till något positivt för hundarna på sheltret i Barcelona? Sagt och gjort!

Därför vill jag härmed presentera vårt sprillans nya FADDERPROGRAM, för er som vill göra en insats för hundarna på avstånd! Läs vidare 🙂

Nedan presenteras 20 hundar med lite info om varje individ. Alla dessa hundar sitter på sheltret fortfarande :(. Som FADDER väljer du själv ut en hund som du vill sponsra med MINST 50 KR PER MÅNAD. När du har gjort det så skickar du antingen ett mail till jahiradogproject@live.com, eller så pm:ar du till Dogs of Pegasus facebooksida, så att vi kan notera ditt fadderskap, ge dig kontoinformation och få din mailadress så att vi kan skicka ut regelbundna uppdateringar om just DIN fadderhund! Pengarna går oavkortat till Jahira Dog Project’s arbete för hundarna i Barcelona. Varenda krona alltså!
Du kan vara fadder åt så många hundar som du vill och vi kommer att släppa in nya hundar för fadderskap med jämna mellanrum. En hund kan ha flera faddrar, det är ju bara glädjande :). Om en hund inte är tillgänglig längre så meddelar vi detta omgående, så att man har möjlighet att förflytta sitt fadderskap till en annan välbehövande hund, eller säga upp det. Just nu finns dessa att välja på:

1. DEXTER

Visst är han otroligt vacker, vår kära Dexter! Hade det inte varit för att han är så rädd och nervös, så hade han säkert fått ett hem för länge sen, men Dexter kräver någon erfaren människa som kan rehabilitera honom och föra honom mot balans, och någon sådan har helt enkelt inte dykt upp tidigare. Nu är Dexter ca 8 år gammal, har skruttiga tänder och har suttit i princip hela sitt liv på sheltret. Vi vill ge Dexter, som är pigg som en unghund och vid god vigör i övrigt, en andra chans till att göra mer än att bara existera. Vi vill ge honom hans LIV tillbaka, och planerar att ta honom med till Sverige – men det dröjer. Så under tiden söker vi med ljus och lykta efter faddrar som vill sända Dexter lite extra kärlek och ljus i en annars så grådaskig vardag. Är det du?
dexter1 dexter2

dexter3 dexter4

2. TARRACO

Tarraco är en mycket imponerande hund. Han har blivit tjock och fet under sina 6 år på sheltret, men desto större är hans hjärta. Tarraco är en snäll och lydig kille som tyvärr har haft en hel del otur i sitt liv. I hela 6 år har han sett människor komma och gå på sheltret, men ingen har valt att ta med sig honom. Så där sitter han än, och vi vill ta honom därifrån. Listan är lång på vilka hundar som kommer att få hamna i jourhem innan de placeras ut för att de ska få en chans att anpassa sig till ett vanligt liv i lugn och ro hos erfarna personer, och även om Tarraco är bland de mest prioriterade så kommer han att få vänta på grund av tids- och platsbrist i Sverige. Tarraco skulle bli en perfekt sällskapshund i stan som på landet, och kan säkerligen vakta och hålla sin flock säker. Det är vårt mål att slutföra den processen. Vill du vara Tarracos fadder så länge? Han förtjänar sedan länge att äntligen bli vald.

tarraco5 tarraco6 tarraco4

tarraco2 tarraco1 tarraco3

3. RENFE

Hur kan man motstå denna coola hund?! Renfe övergavs och hittades på en tågstation, där han troget satt och väntade länge, länge på en ägare som aldrig mer kom tillbaka. Sedan dess har har fortsatt att vänta på sheltret, och väntar sorgligt nog än. Renfe är en glad, käck, rolig och livlig kille som är väldigt förtjust i folk och uppmärksamhet :). Han älskar att busa och ha kul och har fruktansvärt tråkigt i sin cell i sheltrets ökända “panic room”. Vi hoppas att vi kan finna ett passande hem åt Renfe snart, men tills dess skulle han behöva faddrar som kan skicka honom lite extra omtanke och positiv energi. Vill du? Vi hoppas på det!

renfe1 renfe2 renfe3

4. MAX

Max är en gudomlig hund som är både tillgiven, funkar bra med andra hundar, kan en del kommandon, är lätthanterad vad gäller all typ av omvårdnad, och älskar att mysa och kela. Men Max har blivit återlämnad till sheltret hela 7 gånger (!!!), varje gång tack vare att han blivit territoriell och vaktat både föremål och utrymme. Shelterpersonalen har därför rekommenderat att man låter honom vara som han är, vilket naturligtvis inte har varit till hans fördel, och nu är han alltså kvar där, 10 år gammal, och är i dagsläget inte adopterbar. Max behöver rehabiliteras och det ska det finnas tid och plats för, varför väntetiden är lång. Tills det har blivit hans tur söker vi faddrar åt honom för han kan behöva allt stöd i världen just nu… Tänk att en så vacker och godmodig hund befinner sig i en sådan ödesdiger sits helt i onödan! Vi hoppas att du vill hjälpa Max genom att bli hans fadder.

max1 max2 max3

max4 max5

5. NEO

Neo är en lugn, lite reserverad hund som kan en del kommandon, funkar bra med andra hundar och katter, går fint i koppel och inte gör mycket väsen av sig. Detta har gjort att man har varit slapphänt med regler och gränser, varpå Neo har förändrats och blivit territoriell. Det har också lett till att han återlämnats till sheltret ett par gånger, så man kan lugnt säga att det hade varit både snällare och mer korrekt att ge honom den vägledningen som han behövde ifrån början. Men, men. Jag har själv utvärderat Neo och han är inte alls ett svårt fall ens för den “vanliga” hundägaren. Han visar respekt direkt för den som är lugn och bestämd, så det hade besparat honom sin tid på sheltret… Nu befinner han sig dock där i väntan på att någon ska upptäcka honom för den fantastiska hund han är, som faktiskt inte ens har några problem alls. Under tiden vill vi hjälpa honom genom att finna faddrar som kan visa sitt stöd om än på avstånd.

neo1 neo2 neo3 neo4

6. CACTUS

Cactus är en spinkig liten ängel full av liv, lek och bus, som funkar bra ihop med både hundar, katter och älskar folk, men som helt enkelt inte har blivit vald av någon. Han anlände till sheltret i bedrövligt skick, full av sår och tro det eller ej – ännu magrare – men han har läkt ihop och vill nu bara dela med sig av sin livslust och kärlek. Cactus är bara 7 år och har många år kvar att få njuta av, om någon bara kunde öppna sin dörr för honom. Han vill inget hellre än att få komma ut i vida världen och lukta på blommorna, och istället är han fast i betongen. Hans chanser till adoption är mycket dåliga i Spanien och vi är hans enda hopp. Kan du bli hans fadder och besvara hans kärlek på avstånd? Cactus behöver dig!

cactus1 cactus2 cactus3 cactus4

7. COTI

Ser man ut som Coti har man inte mycket att hämta i en så ytlig värld som vår. Men faktum är att det är det enda som han har emot sig, för Coti funkar bra med andra hundar, går fint i koppel, sköter sig bra ute, och är så elegant och nobel som en hund kan bli. Han är snäll, mild och väldigt speciell, vår käraste Coti. Han är lydig, lojal och lyhörd, precis som sig bör, men eftersom människan har visat honom sin fulaste sida när han övergavs är det bara så fantastiskt att han inte håller det emot oss. Hundar är så mycket bättre än så, och Coti är helt klart en enorm ambassadör för sin sort. Vi välkomnar Coti till Jahira Dog Project med öppna armar, men med tanke på hans ovanliga och uppseendeväckande utseende så ser det mörkt ut vad det gäller hans chanser till adoption. Det vet shelterpersonalen, som har gett Coti tillgång till en liiiite större inhägnad att vara i just därför, men det är fortfarande inget liv för en hund. Nu söker vi faddrar till Coti som kan sända honom den positiva energi som han behöver, och vi hoppas att du vill vara en av dem.

coti1 coti2 coti3 coti4 coti5 coti6

8. LEON

Leon anlände till sheltret i ett makabert skick, full av både gamla och nya sår. Han hade levt på ett grönsaksplantage och hade väldigt svårt för att anpassa sig till sheltrets horribla miljö, vilket minst sagt är förståeligt. Flera år senare har han lugnat sig men står fortfarande utan hem och ägare. Tänk att bara kunna få ge den här underbara hunden tillgång till något mjukt att ligga på, att slippa stå i sin urin och avföring, att kunna få åldras med värdighet. Det är vad vi vill för Leon! Hittills har han dock blivit passerad gång efter annan, och hans chanser manglades totalt när en okunnig inspektör tyckte att Leon såg farlig ut (endast baserat på hans utseende) och krävde att hans cell skulle förses med en skylt som varnar om detta. Det var som att ge Leon en oförtjänt dödsdom, men vi vet bättre. Leon är snäll och är inte offer för annat än sin storlek och allvarliga uppsyn. Vi hoppas att du vill vara hans fadder och visa att han är värd sin vikt i guld trots allt.

leon1 leon2

leon3 leon4

9. FALINA

Falina är precis så fantastisk som hon ser ut; glad, snäll, atletisk, energisk, lyhörd och tillgiven. Hon vill inget hellre än att få komma ut på äventyr och uppleva hur världen luktar, ser ut och känns. Falinas kännetecken är hennes speciella ögon. Du har säkert sett hundar med ett brunt öga och ett blått, men har du någonsin sett en hund med ett brunt och ett honungsfärgat? Det har Falina. Egentligen är hon en lättadopterad hund, för hon kan gå i koppel, funkar med andra hundar och är skötsam. Men bland 300 andra hundar är det svårt att sticka ut, och Falina har inte lyckats. Däremot tror vi starkt på ett nytt liv för henne här i Sverige, men tills en passande adoptör dyker upp söker vi faddrar åt henne. Skulle du vilja? Falina behöver dig!

falina4 falina1

falina2 falina3

10. CLEOPATRA

Cleopatra är en vacker och mycket imponerande hund. Hon hittades på gatan, släpandes på ett trasigt ben som inte fungerade och orsakade henne en enorm smärta. Troligtvis hade hon blivit påkörd och lämnad åt sitt öde. Cleos ben amputerades och hon för sig nu precis som vilken hund som helst och är glad, sprallig, lekfull och full av liv. Cleopatra är snäll och egentligen en ganska mild och lyhörd hund, men hon blir stressad av att bo i sin cell inne i “panic room” och vill ut och sträcka på sina tre ben. Cleopatra är fullt adopterbar och skulle göra någon människa till en väldigt lycklig hundägare, men hennes tre ben i kombination med hennes svarta färg gör hennes chanser näst intill obefintliga i Spanien, och vi vill finna henne några faddrar som kan stötta henne tills vi har ordnat en plats för henne i Sverige. Vi håller tummarna för att du är en av dem!

cleopatra1 cleopatra2 cleopatra3 cleopatra4

11. FIGO

Ni kan säkert förstå, bara av bilderna att döma, varför Figo inte har fått ett hem. Han är hiskeligt rädd för människor, och är ärrad för livet i ansiktet av den misshandel som han har utsatts för. Figo omhändertogs ihop med 100 andra hundar, ifrån en yta på 70 m2… Alla de andra hundarna adopterades så småningom bort, men Figo blev kvar och väntar än. Som det är nu så behöver han rehabiliteras ifrån sin rädsla för människor och behöver därför komma till ett erfaret och stabilt rehabhem i första hand, där han sakta men säkert kan återfå sin självkänsla och ett gott självförtroende. Jag har utvärderat honom personligen och spenderade en lång stund med honom på sheltret. Han fungerar väldigt bra med andra hundar och svarar bra på en lugn energi och mycket tålamod. Det sista Figo behöver är någon som ömkar honom, istället behöver han omges av de som kan se förbi hans yttre och hans historia och hjälpa honom att damma av och ta fram den underbara hund som finns under täcket av rädsla. Detta kan han inte få på sheltret, och därför söker vi nu faddrar som vill skicka honom all positiv och stärkande energi som de bara kan, tills vi har möjlighet att ta honom till Sverige. Snälla, ge Figo det stöd som han är i så desperat behov utav.

figo3 figo2

figo4 figo5

12. BOOGIE

Boogie måste vara en av de roligaste hundarna jag någonsin har sett! Hans päls är mycket sträv, tät och väldigt krullig, och hans merle-teckning kryddar till det lite extra! Boogie fick sitt namn ifrån den bubbliga och spralliga personlighet som han är. Han är så snäll och är alltid glad och positiv. Han kommer väl överens med andra hundar och skulle även funka bra i en barnfamilj. Han kan gå fint i koppel och är en skötsam kille som älskar sällskap och att vara till lags. Vi tror på en ljus framtid för Boogie i Sverige men tills han är adopterad vill vi ge honom chansen att få lite extra uppmärksamhet av några faddrar på avstånd. Vill du bli Boogies fadder? Vi räknar med det!

bugui2 bugui3 bugui1

bugui4 bugui5

13. GORDITO

“Gordito” betyder “tjockis” på spanska, och Gordito gör skäl för sitt namn efter åratal på sheltret. Han är personalens favorit och gör naturligtvis skäl för det också, som den starka och behagliga energi han utstrålar. Gordito funkar bra med andra hundar men är en bestämd kille som kräver respekt och en ledare som fullföljer. Han har sedan länge accepterat sitt liv på sheltret och får aningen mer utrymme än de andra hundarna i och med det. Gordito närmar sig 10 år och hans chanser till adoption är små. Istället för att han ska försvinna som en i mängden vill vi uppmärksamma honom och ge honom möjligheten att få faddrar som bryr sig om honom på håll. Vi hoppas att du vill bli fadder åt vår fina Gordito!

gordito1 gordito2 gordito3

gordito4 gordito5

14. SANDRITA

Sandrita är uppkallad efter Sandra, en av shelterpersonalen som har henne som favorit. Och det är lätt att förstå, det där med att hon är en favorit. Sandrita är en speciell hund med en ovanlig personlighet. Hon är nämligen något så mäktigt som en dominant hund, och det har hittills hållit henne ifrån att hitta rätt ägare. Sandrita tar inte för sig när det kommer folk till sheltret, så som de andra hundarna gör, och därför syns hon inte. Hon hittades på gatan, vandrandes för sig själv, totalt ointresserad av andra människor. För att fånga in henne fick man visa sig värdig hennes tillit, men ingen har lyckats visa sig värdig hennes respekt. Jag har personligen utvärderat Sandrita och hon är en magnifik hund. Dominanta hundar har en speciell plats i mitt hjärta och jag känner så lätt igen dessa rariteter. Sandrita adopterades till Tyskland men kom hela vägen tillbaka till sheltret när hon blev territoriell i sitt hem. Hon hade fått fri tillgång till att vara i möblerna och ta för sig av sina ägares personliga utrymme, och den avsaknaden av regler och gränser gjorde att Sandrita gjorde det enda hon som hund kunde göra: hon tog över, och blev av med sitt hem på köpet. Hennes historia kan sållas till alla dem om välmenande människor som väljer ömkan och mjukhet framför att vara en lugn och bestämd ledare, och som hunden får betala priset för i slutändan. Eftersom Sandrita kräver en så specifik typ av ägare är hennes chanser till adoption minimala. Därför söker vi efter faddrar till henne. Det känns som en liten tröst att veta att det finns människor som tänker lite extra på henne trots allt.

sandrita1 sandrita2 sandrita3

15. GEA

Gea är en ung och alldeles underbar hund!! Hon användes som avelstik och dumpades på en gasningsstation för att möta sin död när hon räddades därifrån i sista stund och kom till sheltret. Gea har slutfört en lydnadskurs och funkar bra med andra hundar. Hon är verkligen gudasnäll och har ett hjärta av guld. Hon är mjuk och mild, kärleksfull och ömsint. Gea behöver operera ett slitet korsband och är i behov av allt stöd hon kan få, både ekonomiskt och som positiv energi. Hon är en lättadopterad hund i Sverige, men inte alls i Spanien, och därför står hon på vår lista över hundar som är prioriterade för att komma hem med oss, men inte förrän hon har återhämtat sig efter sin kommande operation. Under tiden söker vi efter faddrar som vill visa sitt stöd för Gea och hennes kamp för ett behagligt liv, och vi hoppas att det är du.

gea1 gea3 gea4

gea2

16. CANDY

Candy är en hund som just nu är extremt rädd för främmande människor. Även personer som hon känner håller hon på avstånd, även om hon vågar närma sig dem på sina villkor. Hon trivs bra ihop med både katter och hundar och under hennes rädsla döljer sig en mjuk men stollig och rolig tjej som behöver hjälp med att våga sig fram. Candy kan inte rehabiliteras av shelterpersonalen. Hon ömkas alldeles för mycket och hålls således kvar i sitt rädda tillstånd och kan inte adopteras bort i sitt nuvarande skick. Det är hemskt synd eftersom hon tillsammans med andra djur visar sitt rätta jag; den där gulliga, busiga och glada lilla hunden som hade gjort sig så bra som sällskap åt någon stabil människa. I väntan på rehab i Sverige söker vi faddrar som vill visa Candy sitt stöd, för det behöver hon i allra högsta grad. Vi hoppas att du vill vara Candys fadder!

candy1 candy2 candy3

candy4

17. NINO

Nino är en ung och bedårande hund som redan kan så mycket. Han är lydig, följsam och uppmärksam på vad man vill att han ska göra, och inväntar direktiv innan han agerar. Nino är en glad, lekfull, aktiv och fysiskt stark och stabil kille som kan gå fint i koppel och är otroligt tillgiven och snäll. Så vad gör en hund som han på ett shelter? Att en hund hamnar där är aldrig hundens fel, det är människans. Men Nino har faktiskt blivit adopterad men återlämnades på grund av att han hade separationsångest. Det där är lätt att skapa när hunden tillåts att följa efter sin flock som en skugga, och sedan lämnas ensam. En sådan separation skapar frustration eftersom kontrasten är så stor, och det gjorde Nino hem- och ägarlös på nytt. Nu söker vi faddrar åt honom tills någon lugn, stabil och kunnig person dyker upp och vill adoptera honom. Vill du vara fadder åt Nino?

nino1 nino2 nino3

18. CHICLE

“Chicle” betyder “tuggummi” på spanska, och Chicle fick sitt namn utav att han anlände till sheltret med ett tuggummi fastklistrat på ena skinkan. Ja, ibland tryter fantasin efter att ha namngivit så många hundar genom åren 🙂 ! Chicle är snäll, lyhörd och lydig. Han kan gå fint i koppel och funkar bra med både hundar och katter. Han skulle älska att få komma ut på långa promenader men i hans nuvarande situation är det dessvärre en omöjlighet. Chicle skulle passa utmärkt som sällskap och vandringspolare åt någon lugn och bestämd person, och skulle säkerligen anpassa sig bra till de allra flesta livsstilar och miljöer. Men än så länge är Chicles chanser till adoption små, och han har väntat och väntat i två år redan. Medan vi söker med ljus och lykta efter Chicles blivande hem skulle han behöva några faddrar som kan skicka honom kärlek och omtanke och önska honom lycka till. Vill du bli hans fadder?

chicle1 chicle2 chicle3 chicle4

19. MARTI

Marti är sååå fin och sååå mjuk och snäll. Han är reserverad och därmed väldigt försiktig och behöver ta saker och ting i lugn och sansad ordning. Marti kommer väl överens med andra hundar och är godheten själv. Han är ung och anlände till sheltret som valp, så vi tycker att det är hög tid att han får lov att komma därifrån så snart som möjligt. Marti behöver en stabil ägare som låter bli att ömka honom men som istället ger honom en strukturerad tillvaro så att han kan känna sig trygg och få möjlighet att låta sin självkänsla och självförtroende växa i en stadig takt. Han är ett underbart sällskap som kommer att göra någon väldigt glad och lycklig, men tills dess är han i behov av stöd från några faddrar som kan skicka honom uppmuntrande energi på sin väg mot balans. Vi hoppas att du vill vara det stödet.

marti4 marti7 marti3

marti2 marti5 marti8 marti1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s